Изпомпване на септични ями

Защо е необходимо да изпомпвате септичните ями и как правилно да вършите това ?

 

Имайки селска къща или парцел, човек се опитва да си създава колкото се може повече условия за комфорт, но понякога отводнителната система ни играе лоши шеги и помрачава нашата радост и уют. Тогава се налага с приоритет, да се вземат спешни мерки и кардинално решение, за да се реши този казус.

При организирането на автономна система за обезвреждане на отпадни води често се монтират изворни ями или септични ями. Но дори и да използвате съвременни технологии за преработка на органична материя, след известно време е необходимо да се изпомпва канализацията и самата септична яма. Това е доста мръсна и неприятна работа и се налага, за да се избегне бързо запълване на контейнера.

Мнозина хора грешат, мислейки, че могат самостоятелно да изпълнят такава процедура, но това не е така, защото се изисква специално оборудване, което струва много пари и изразходване на сили и излишни нерви.

Какво е необходимо за изпомпване на канализацията от септични ями:

Резервоар за съхранение

Би било логично да се мисли, че този процес не е лесен за извършване самостоятелно поради намирането на контейнер с преработена канализация под земята. За да почистите този контейнер, имате нужда от контейнер за транспортиране на тези отвратителни отпадъци. Това най-често става с помощта на цистерна. Съвременните машини за тези процедури могат да стигнат до всички системи за почистване (независимо от тяхното местоположение).

Тръба

Специалната тръба трябва да бъде с определен размер и диаметър, за да достигне контейнера с преработените нечистотии.

Компресор

При определено налягане на системата течността се издига от дълбочината на шахтата и се събира в специален контейнер. Компресорът трябва да е с достатъчен и мощен капацитет за успешно извършване на тази операция.

Какво се случва след почистване на подземната пречиствателна система?

Отстраняването на отпадъците премахва полезните бактерии, които са „отговорни“ за обработката на тази органична материя. Струва си да знаете, че при естествен процес тези бактерии се формират дълго време. За да може тази система отново да работи в нормален режим, е необходимо да се „захранва“ отново с препарати и специални средства, които да осигуряват на околната среда естествени бактерии.

Благоприятните условия за растежа на бактериите са висока влажност и определена температура. Достатъчно количество кислород (което води до окислителния процес) се постига с помощта на специален компресор, който инжектира специален препарат с бактерии в отвора, увеличавайки техния брой.

Въз основа на горните точки заключаваме: по-добре е да използвате услугите на специализирани компании. Тук можете да поръчате този тип услуги.

Изпомпване на изгребни ями. Доставка на техническа вода:

Ако вашето съоръжение е далеч от канализацията и няма начин да се свържете с нея, тогава е подходяща изпускателна яма за изхвърляне на отпадъци.

Такъв бюджетен и евтин начин за събиране на отпадъци обикновено се използва в селска къща и вила. Колкото по-често се използва ямата, толкова по-бързо се запълва и трябва да се почисти. А когато се напълни, тогава се сформира страшно неприятен и вонящ „казус“.

За да предотвратите преливането на ямата и разпространението на неприятна миризма по вашата територия, е необходимо своевременно да изпомпвате ямата, която е запълнена с фекалии, с две думи направо отвратителна работа… И тогава се налага да потърсите фирма за почистване и изпомпване на ямата.

Поверете ни тази работа! Ние бързо и ефикасно ще изпомпваме отпадъците, ще отведем отпадъка на специално място и ще го изхвърлим. И вие спокойно ще продължите да експлоатирате съоръжението си.

Изпомпване и почистване на септични ями, кладенци, канализация

Достойна алтернатива на изпускателната яма е използването на автономна септична яма, която може да бъде без електричество или променлива.

Съвременната септична яма е разположена в запечатан корпус, не излъчва неприятна миризма, не замърсява околната среда и не вреди на околната среда.

Септичната яма се използва главно от собственици на селски къщи, частни къщи, както и търговски предприятия, които оперират в промишлено производство и други бизнес зони.

Обадете ни се и ни кажете повече за това каква нужда от помощ имате, независимо дали става въпрос за изпомпване на кладенец, канализация или септична яма или може би имате нужда от изпомпване и промиване. Ще можем да изчислим точно цената на помпената услуга и да планираме спешно посещение при вас в най-близко бъдеще.

Изпомпване на мазнини

В сектора за обществено хранене, особено за бързо хранене, след готвене отпадъчните води се генерират с много мазнини и масло. Преди да се изхвърли в канализацията, такава вода трябва да се почисти, например, с маслоуловител. Капачката за мазнини задържа масло и мазнини, предотвратява запушването в тръбите, но като всяко оборудване, то изисква поддръжка и поне 1 път на 3 месеца!

Професионално почистване на канализацията

По време на работа канализационната мрежа се нуждае от периодично почистване поради натрупване на мазнини, навлизане на пясък, всякакви други отпадъци и канализационните тръби постепенно се запушват , като в някои случаи се получава пълно блокиране (непроходимост). По време на блокиране водата може да навлезе в помещенията на мазето като по този начин причиняват големи щети на интериора и са наложителни козметични ремонти на сградата.

Промиването на канализацията се извършва с помощта на канализационна машина, която има контейнер за чиста вода, помпа за високо налягане, маркучи за високо налягане с дължина до 150 метра и диаметър 25 мм.

Различните дюзи на машините за почистване на канализации позволяват почистване на тръби с диаметър от 100 мм до 1500 мм. Използват се и хидравличен пистолет и маркуч за високо налягане за почистване на стените на септичните ями.

Канализационната машина се придвижва до септичната яма, маркучът се спуска и дюзата се вкарва в канализационната тръба. След това се прилага налягане до 200 атмосфери и дюзата със струйна тяга преминава през тръбите, измивайки замърсените смеси. Ако е необходимо, в следващата яма се монтира машина за засмукване на утайки, която с помощта на вакуумна помпа събира всички измити отпадъци и утайка.

След като се преминава на интервали от маркуча и от дюзата 2-3 пъти, тръбата става чиста и готова за по-нататъшна работа.

Ако тръбите са повредени и е невъзможно да се промият, е необходимо да се направи видео проучване, което ще позволи да се установи естеството на повредата и да се определи местоположението му.